Ciuperci inabuțite, Ciuperci cu usturoi la tigaie trase in unt sau ulei (de post) – ciuperci sotate

Ciuperci la tigaie cu usturoi Rating 5. Ingrediente linguri de ulei merge si-o lingura de unt sare, piper, cimbru, ardei iute catei de usturoi 3.
Se acopera cu un capac si se lasa la foc potrivit sa fiarba inabusit, pana scade toata ciuperci inabuțite. Ciupercile isi lasa multa apa, mai ales daca se adauga si sarea de la inceput. Dureaza cam 30 de minute, apoi se stinge focul, se adauga usturoiul pisat, se amesteca si se acopera.
Se lasa sa se abureasca 10 minute, apoi se serveste cu mamaliguta fierbinte. Se mai poate adauga un ou ochi, se poate presara cu verdeata tocata, dupa preferinte.
Este minunata fierbinte, cu mamaliguta calda, dar si rece, servita pe o felie de paine sau mamaliga prajita. Puteti face un mujdei sau o maioneza sanatoasa de usturoi si sa-mbalsamati puternic ciupercutele si-apoi sa-i fugariti pe cei dragi si sa-i pupati cu foc. Vor ramane foarte albe.
Puteti vedea reteta in varianta video dedesubt: Ce parere aveti despre aceasta reteta? Spuneti-mi parerea voastra, dati-mi sugestii despre ce anume ati dori sa gasiti pe acest blog, distribuiti si la prieteni si nu uitati ca la sfarsitul anului, avem multe cadori speciale pentru prietenii fideli.
Va recomand sa va inscrieti dedesubt la postari si comentarii si veti ciuperci inabuțite totul pe mail. Pofta Buna!