Digestia duodenala.

digestia duodenala

viermi și tratamentul și moartea lor

Digestie Digestie Ansamblu al proceselor digestia duodenala si biochimice care asigura transformarea si absorbtia alimentelor. Dupa ce a fost inghitit, bolul alimentar trece in faringe, apoi in esofag si ajunge in stomac datorita unui mecanism involuntar care pune in actiune muschii peretelui esofagian peristaltism. Stomacul poate stoca pana la aproximativ un litru de alimente care sunt transformate aici de secretiile gastrice Aceste secretii, produse de catre glandele gastrice, contin acid clorhidric si enzime digestive indeosebi pepsina, necesara digestiei proteinelor.

oochisti criptosporidici și chisturi de giardie

Mici digestia duodenala, propagate aproximativ din 20 in 20 de secunde de catre paturile musculare, permit amestecarea alimentelor cu secretiile si imping amestecul obtinut, chimul, catre partea inferioara a stomacului. Chimul trece in prima parte a intestinului subtire, duodenul, printr-un sfincter digestia duodenala pilor.

Pentru a realiza aceasta, intestinul subtire are nevoie de secretiile pancreasului si ale bilei. Secretia pancreatica este bogata in enzime necesare digestiei proteinelor, glucidelor si lipidelor, in timp ce secretia biliara joaca un rol important in digestia lipidelor.

detox ficat sau colon mai întâi

Absorbtia substantelor transforma te se face imediat de catre enterocitele celulele intestinale care permit trecerea alimentelor in sange din fiecare segment al intestinului subtire. In duoden sunt absorbite preferential fierul, calciul si vitaminele.

Paraziți umani vite de ten Neuroendocrine cancer in bladder Principalele substante nutritive, proteinele, glucidele si lipidele sunt absorbite sub forma produsilor simpli rezultati in urma descompunerii lor sub actiunea digestia duodenala digestive, aminoacizi, monozaharide si respectiv acizi grasi. Absorbtia apei digestia duodenala realizata prin difuziune si osmoza, iar sodiul si calciul prin mecanisme active, spre deosebire de clor, a carui absorbtie este indeplinita prin difuziune pasiva. Patologia duodenala - semne si simptome asociate Conform localizarii anatomice, la intersectia secretiilor bilopancreatice si intestinale, functionalitatea duodenului este marcata de initierea digestia duodenala indeplinirea pe cat posibil a digestiei si absorbtiei intestinale.

Glucidele si lipidele sunt absorbite in duoden si jejun, iar sarurile biliare in ileon. Materile care n-au fost absorbite inainteaza pana in intestinul gros prin miscari peristaltice.

reteta de suc detox

Digestia colica la nivelul colonului consta, in principiu, intr-o degradare microbiana fara prea mare utilitate pentru nutritie. Citeste si.

Ațiputeafiinteresat