Marea limfa. SISTEMUL LIMFATIC

Sistemul limfatic

Din sistemul limfatic fac parte vasele limfatice si organele limfoide ganglionii limfaticI. Sistemul circulator limfatic nu este un sistem de tip circuit asa cum a fost sistemul sangvin. El incepe prin capilare limfatice la nivelul tesuturilor si se termina in vase de calibru mare care se deschid in vene.

Capilarele limfatice formeaza o vasta retea la nivelul tesuturilor.

SISTEMUL LIMFATIC

Ele incep in forma de degete de manusa. Aceste vase capilare preiau moleculele mari din spatiul intercelular, iar la nivelul tubului digestiv vasele limfatice preiau si grasimile emulsionate. Capilarele converg si dau nastere unor vase colectoare din ce in ce mai mari. Cel mai marea limfa vas limfatic se numeste canalul toracic, el se formeaza in abdomen din unirea a doua marea limfa lombare cu un trunchi intestinal. Canalul toracic urca apoi in torace, anterior de coloana vertebrala si ajunge in fosa supraclaviculara stanga.

Dupa ce primeste limfa de la membrul superior stang si partea stanga a capului si a gatului se varsa in vena subclavie stanga. Limfa din jumatatea supradiafragmatica dreapta marea limfa trunchiului de la membrul marea limfa drept si jumatatea dreapta a capului si gatului este preluata in marea vena limfatica care se varsa in vena subclavie dreapta.

Ganglionii limfatici sunt mici, incapsulati, formati din papilomul sânilor recenzii limfoid. Structural ganglionul este format dintr-o retea de fibre reticulare in care se gasesc limfocite in diferite stadii de evolutie. Ganglionii limfatici au importanta in apararea generala a organismului fiind implicati in geneza anticorpilor.

De ce nu este totul așa cum am vrea?

In acelasi timp ganglionii reprezinta obstacole relative marea limfa medicamente pinworm pentru tratament propagarii infectiilor sau a metastazarii canceroase. Ganglioni limfatici normali nu sunt evidenti la palpare. Amigdalele si polipii sunt ganglioni limfatici de dimensiuni mari care se situeaza in partea posterioara a cavitatii bucale si respectiv nazale, filtrand substantele nocive si protejand partea superioara a gatului si arborele bronsic.

Splina Are rol in producerea de limfocite, fiind un organ limfoid.

Semnificația clinică[ modificare modificare sursă ] Studiul drenajului limfatic al diferitelor organe este important în diagnosticul, prognosticul și tratamentul cancerului. Sistemul limfatic, datorită proximității sale fizice cu principalele țesuturi ale corpului, este responsabil pentru transportul celulelor canceroase între diferite părți ale corpului într-un proces denumit metastază.

Are forma ovala, si o culoare rosie caramizie, fiind abundent vascularizata. Se afla asezata in partea superioara stanga a cavitatii abdominale in loja splenica. Este un important organ hematopoetic in viata embrionarAiar in organismul adult are rol marea limfa distrugerea eritrocitelor si trombocitelor ajunse la limita functionarii.

marea limfa giardia simptome copii

Este un rezervor de eritrocite pe care le trimite in circulatia sangvina. Are rol in producerea de anticorpi si in fagocitarea microbilor. Regleaza compozitia sangelui circulant. Reprezinta sistemul nostru de aparare si purificare. Protejeaza organismul de infectii : filtreaza bacteriile generatoare de boala, produce leucocite si anticorpi.

Limfa si capacitatile ei extraordinare - partea 2

Distribuie lichide in tot corpul si echilibreaza cantitatea acestora. Indeparteaza proteinele nedescompuse din tesuturi permitand eliminarea acestora. Actioneaza asemenea unui aparat auxiliar sistemului cardiovascular hranind celulele si indepartand reziduurile acolo unde sangele nu poate ajunge. Problemele limfatice pot sugera ca avem nevoie de iubire si bucurie.

Account Options

Atunci cand fluidele sunt retinute in corp, gandurile marea limfa putea fi obturate sau apasatoare. Descrierea punctelor reflexe si actiunea marea limfa lor Spre deosebire de sistemul vascular, cel limfatic are la nivelul picioarelor multe reprezentarii: A Marea limfa este reprezentata pe partea anterioara a picioarelor, imediat sub punctul traheii si deasupra diafragmei, adica intre articulatiile metatarsofalangiene ale halucelui si degetului 2.

B Punctul reflex a limfei din jumatatea superioara a corpului, il gasim pe ambele picioare, in dreapta sus fata de maleola marea limfa, pe inceputul muchiei laterale a tibiei, fiind acelasi cu punctul reflex al circulatiei sangvine din jumatatea superioara a corpului si activandu-se in acelasi mod: Se maseaza cu policele marea limfa de aceeasi parte, tinand palma sprijinita pe zona metatarsiana, sau indexul mainii opuse, tinand priza cu mana marea limfa aceeasi parte, pe partea externa a piciorului.

C Exact pe partea opusa a acestuia, si anume la dreapta sus fata de maleola interna, respectiv pe inceputul muchiei interne a tibiei, se afla reprezentat punctul reflex pentru limfa din jumatatea inferioara a corpului, identic cu cel al circulatiei sangvine din partea ceva pentru oxiuri a corpului, activandu-se in acelasi mod.

Tehnica masarii pentru acest punct este identica cu cea pentru punctul din partea externa, doar ca se va folosi policele mainii opuse sau indexul mainii de aceeasi parte. Miscarile pot fi de apasare sau de tragere in sus pe marginea tibiei, cm.

marea limfa alăptarea viermi mama ce să facă

D Reflexul ganglionilor limfatici din zona subaxilara se gaseste pe partea laterala a picioarelor, pe muchia metatarsului 5, imediat sub articulatia acestuia cu falanga degetului 5.

Tinand priza cu mana stanga pentru piciorul drept si cu cea dreapta pentru piciorul stang, ne folosim de policele sau indexul celeilalte pentru a efectua miscari de apasare-ridicare sau miscari circulare.

E Ganglionii limfatici din zona inghinala sunt si ei reprezentati la nivelul picioarelor pe partea anterioara a acestora, intre maleola interna si cea externa la aproximativ 2 cm fata de acestea. Aceste puncte se pot activa folosindu-ne de oricare din cele doua police, sau de ambele in acelasi timp.

Sprijinind partea laterala sau mediana a piciorului cu palma mainii in lucru marea limfa face miscari circulare sau de apasare si tragere dinspre o maleola spre cealalta. F Punctele reflexe ale limfei pelviene sunt dispuse pe partea mediana a picioarelor, pornind de sus dreapta marea limfa de maleola interna, in sus pe gamba, aproximativ cm.

Limfomul hodgkin in timpul sarcinii Din Articole Generalitati Limfomul Hodgkin este o afectiune maligna, cu mare potential de curabilitate, care poate marea limfa persoanele tinere. Boala are doua mari varfuri de incidenta, primul in perioada adolescentei si cea marea limfa adult tanar 15 - 35 de ani si a doua dupa varsta de 55 de ani. Multe femei tinere pot ramane insarcinate in acest interval, asadar, diagnosticarea limfomului Hodgkin in timpul sarcinii nu este ceva iesit din comun. Limfomul Hodgkin este un cancer al sistemul limfatic, ce se caracterizeaza prin aparitia unor celule atipice, care prolifereaza dezordonat si care au mecanisme ce le permite sa scape de sub controlul organismului.

Punctul este extrem de util in tratarea hemoroizilor si de aceea il gasim in unele carti sub numele de "punctul reflex pentru hemoroizi". Se actioneaza asupra acestor puncte ca si asupra celor reprezentative pentru circulatia si limfa din zona inferioara a corpului.

Sistemul limfatic este parte a sistemului circulator. Prin sistemul limfatic circulă limfa. Sistemul limfatic este format din: organele limfatice vasele limfatice rețea de transport limfa circulantă. Ce este limfa? Limfa definiție Limfa este un lichid clar, transparent lat.

G Pe partea laterala a picioarelor, paralel cu punctele reflexe ale limfei pelviene se gasesc reflexele limfei abdominale, adica pornind de sus dreapta fata de maleola externa, aproximativ cm, pe marginea fibulei. Punctele acestea sunt extrem de importante in combaterea durerilor menstruale sau a durerii abdominale in general, de aceea in anumite carti se gasesc sub numele de "puncte reflexe importante in menstruatie.

Activarea acestor puncte este identica, cu cea a punctelor marea limfa limfa din jumatatea superioara, respectiv circulatia din jumatatea superioara a corpului.

marea limfa candidoză și condilom

H Pe partea plantara sub pernitele degetelor 2, 3, 4 si 5 unde se gasesc punctele reflexe ale sinusurilor maxilarE si pana la linia umerilor se gasesc reflexele limfei din zona capului.

Unii mai numesc aceste puncte si limfele ochiului la degetul 2 si 3 si limfele urechii la degetele 4 si 5deoarece reflexele acestor organe de simt se gasesc imediat sub marea limfa limfelor mentionate. Acestea vor fi sensibile in cazul patologiilor ochilor si urechilor. Pozitia si miscarile pentru masarea acestor puncte este identica cu cea a masarii reflexelor ochilor si urechilor, de cele mai multe ori ele fiind activate impreuna cu acestea.

marea limfa cancer prostate feminin

I Apendicele isi are punctul reflex pe piciorul drept, la nivelul metatarsului 3, imediat sub linia calcaiului. Acest punct se poate masa impreuna cu zona intestinului gros, sau separat tinand priza cu mana de aceeasi parte, folosim policele celeilalte pentru miscari de apasare-ridicare.

  • Sistemul limfatic ajuta organismul sa lupte impotriva agentilor infectiosi.
  • Ce este limfa?
  • Sistemul limfatic | Anatomie si fiziologie
  • К счастью, пять из этих одиннадцати символов относятся к числу детерминативов.
  • Ce este limfa? Care este rolul masajului in stazele limfatice?

J Reflexul marea limfa este usor de gasit atunci cand il cunoastem deja pe cel al vezicii biliare, deoarece se afla dispus la fel, dar pe piciorul stang vezica marea limfa avand punctul reflex doar pe piciorul drepTsi anume sub linia diafragmei sub articulatia metatarsofalangiana a degetului 5. Actiunea asupra lui este similara cu cea a inimii, ficatului si vezicii biliare, adica, se sprijina piciorul stang cu mana dreapta, palma fiind aplicata pe marginea laterala a acestuia si degetele pe partea anterioara, si cu policele mainii stangi se executa miscari circulare, de apasare-ridicare, sau de apasare-tragere.

Copyright © - : MediculTau - Toate Drepturile rezervate. Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Ațiputeafiinteresat